Un amestec bun ...

Updated: Jan 11, 2018
Astăzi, mixologiștii sunt vedetele rock ale scenei de bar, abilitatea lor de a face minunate concocții atrage publicul de toata lumea. Dar această artă nu a fost întotdeauna limitată la cocktail-uri, și cu siguranță nu este nouă.


De fapt, conceptul este la fel de vechi ca și timpul, originile fiind găsite in practica amestecării ceaiurilor pentru a crea băuturi regale și medicamente.


Ceaiul este o chestiune serioasă și probabil că tu ți-ai găsit deja combinatia ta preferată, fie că este vorba de un gust mai picant, fie că se înclină mai mult spre un amestec floral ușor.


Dar dacă vă-aș spune că aroma și gustul nu sunt singurele beneficii pe care le puteți obține dintr-un amestec reușit de ceai? Unii dintre noi poate incă folosesc ceaiurile de mentă cănd ne doare burta, sau ceaiul de mușetel cănd suntem răciti.


Ceaiul în China și Japonia datează din secolul al III-lea i.e.n., profesori pricepuți și renumiți pregăteau formule pentru pacienți pe baza beneficiilor medicale ale fiecărei plante. Mii de combinații de ceaiuri au fost testate pentru diferite condiții și simptome, iar mixologiștii de ceai au devenit de-a lungul timpului membrii respectați ai științelor medicale.


Plantele au fost grupate nu numai după gust, aromă și temperatură, ci mai ales după beneficiile pentru sănătate. Multe dintre aceste formule există și astăzi. Unele pot fi create acasă folosind plante medicinale locale sau disponibile în plafar, iar altele, mai elaborate, necesită o rețetă de la un doctor in medicina chinezească.

12 views0 comments