Papadia, buruiana din curte, benefică in cazul infectiilor urinare

Updated: Jan 11, 2018O infecție a tractului urinar poate fi nu numai dureroasă, dar fără un tratament corespunzător, poate duce la tulburări renale grave. Infectia poate afecta rinichii, uretere, vezica urinară sau regiunile uretrei.

Tratamentele pe baza de plante sunt sigure si usoare mijloace de a face fată infectiei, deoarece ajuta nu numai la tratarea infectiei dar si la ameliorarea durerii.


Păpădia (pu gong ying - demunirea chinezească)


Păpădia este o plantă comună găsită în întreaga lume. Acesta crește până la o înălțime de aproximativ 30 de centimetri, cu frunze alungite, verzi și flori galbene distinctive care înfloresc pe tot parcursul anului. Când planta se maturizează, floarea se transformă într-un glob pufos, care conține semințe pentru propagare.


În multe țări, păpădia este folosită ca hrană. Conține cantități mari de vitamină A și cantități mai mici de vitamina C, vitamina D, vitamine B, fier, siliciu, magneziu, mangan, seleniu și zinc. Frunzele de păpădie sunt folosite în salate și ceaiuri, și deoarece planta este strâns legată de cicoare, rădăcinile ei sunt uneori intrebuințate ca înlocuitori de cafea.


Florile, frunzele, tulpina cât și rădăcina sunt folosite în rețetele medicale din plante.


Din punct de vedere istoric, păpădia a fost utilizată pentru tratarea problemelor legate de ficat, vezica biliară, rinichi și articulații. Frunzele de păpădie si rădăcina au fost folosite pentru a trata constipația, indigestia, arsurile la stomac si pentru a elimina apa din organism, in timp ce rădăcina este folosită pentru a crește productia de bile in vezica biliara și pentru a trata problemele hepatice.


Studiile pe animale au constatat că frunzele de păpădie acționează ca un diuretic și sunt comparabile din punct de vedere al eficienței cu medicamentele diuretice eliberate pe bază de rețetă. Dar aceste studii nu au fost efectuate incă la om.


Din punct de vedere medical relaționarea la această plantă se referă la ierburile uscate ale unei varietăți de specii de Taraxacum din familia Asteraceae (Compositae).


In Insulele Britanice plantele Taraxacum inregistreaza 234 de sub-specii. Principalele specii includ Taraxacum mongolicum Hand.-Mazz, Taraxacum ohwianum Kitam., Taraxeamum jsinicum Kitag., Taraxacum erpyhropodium kitag., Taraxacum heterolepis Nakai și H..Koidz., Taraxacum asiatisc Dadlst (T. leucan-thum (Ledeb. Ledeb.).

Aceste specii sunt ușor diferite de păpădia comună (Taraxacum officinale), vizual și medical.


Acestă planta este cunoscuta sub mai multe denumiri precum Herba Taraxaci, Pu Gong Ying, Dent-de-Lion, dinții leului, dintele leului și așa mai departe.


Se colectează intreaga planta vara și toamna când florile păpădiei sunt abia deschise. Apoi trebuie să se îndepărteze impuritățile, să se spele cu apă, să se taie în segmente și să se usuce la soare. Este folosita în atat uscată cat si proaspăta.


În medicina tradițională chineză, păpădia este utilizată în cazurile în care există afectarea ficatului cu căldură și toxine în sânge. Aceste afecțiuni includ icter, hepatită, ochi roșii sau umflați, abcese și infecții ale tractului urinar.


Papadie - Beneficii pentru tratarea infectiei urinare


• Efect puternic diuretic, promovează urinarea, ajută la curățarea infecției.

• Anti-bacterian și dezinfectant. Împiedică creșterea bacteriilor.

• Promovează detoxifierea rinichilor și a tractului urinar.

• Bogată în antioxidanți și substanțe nutritive.

• Efect puternic anti-inflamator.


Cum să pregătiți ceaiul de păpădie:


• O cana de apă fiartă se toarnă in ciainic.

• Se adauga 1-2 linguri de frunze de păpădie uscate, tocate.

• Se acopera permițind infuzarea timp de 15-20 de minute a plantei.

• Se strecoară si se bea 2 -3 cani pe zi.


Întotdeauna, asigurați-vă că furnizorul de plante medicinale este autorizat înainte de a lua orice remediu sau supliment pe bază de plante.


Aceste rețețe sunt indicate sub supravegerea unui doctor de medicina chinezească.

99 views0 comments