Îmbunătățirea libidoului cu o supă chinezească tradițională

Updated: Jan 11, 2018Ba Ji Tian (Rădăcina de Morinda)


Aceasta plantă, denumită noni sau morinda, este originară din Australia și Malaezia, și este folosită acum și în China, India și în alte părți ale Asiei. Se aseamănă cu un dudul, cu frunze mari, triunghiulare și fructe verzi, dar face parte din familia plantelor de cafea rubiaceae.


O plantă folosită frecvent in tratamentele medicinei chinezești, Ba Ji Tian sau morinda in limba engleză, este atât de populară, probabil din cauza efectelor sale speciale asupra rinichilor.


Rinichiul este un organ deosebit in medicina traditională chinezească jucând un rol important in tratamentul problemelor de reproducere printre care impotența si infertilitatea.


Deși fructele de morindă devin din ce în ce mai populare, rădăcina acesteia este încă utilizată în cele mai multe remedii pe bază de plante. Rădăcina în sine este plată, de culoare gri, măsurând 1-2 centimetri în diametru. Rădăcina de morindă de bună calitate este mare, pliabilă și umedă cu un gust dulce.


Morinda are două funcții principale în medicina tradițională chineză, încălzește rinichiul și întărește energia Yang. Acesta este utilizat pentru a trata deficienta de Yang la rinichi care se manifestă in bolile sexuale, cum ar fi impotenta, ejacularea prematură si infertilitatea.


Acesta planta întărește oasele și tendoanele prin expulzarea frigului și a umezelii. Morinda tratează disfuncțiile hepatice și renale caracterizate prin durere la nivelul taliei și a genunchilor, reumatism, durere la nivelul articulațiilor, și oboseală.


Principalele utilizări clinice și indicații pentru folosirea plantei sunt impotența, spermatorea și ejacularea prematură datorită deficienței rinichiului, dureri renale inferioare, incontinența urinară, infertilitatea la femei cauzată de uterul rece, durerea și amorțeala datorită vântului rece, durerea și slăbiciunea spatelui, a genunchilor și reumatismul.Supă de hamei cu carne de porc, rădăcina de morindă si castravete de mare


Un mod minunat de a-ți îmbunătăți libidoul de-a lungul lunilor de iarnă poate fi prin a avea o supă la cină, această rețetă nu este numai sănătoasă, ci va ajuta la stimularea libidoului, la reducerea ejaculării premature și tratarea infertilității.


Ingrediente:

Rădăcină Morinda (ba ji tien)

Fructe Goji

Castravete de mare (ținut in apa)

Carne de porc dezosată

Curmale roșii fără sâmbure

Ginger - 2 felii subțiri


Mod de preparare:

1. Spălați castravetele și carne de porc, tăiați-le în bucăți mari și puneți-le la fiert câteva minute. Scoateți, clătiți și scurgeți.

2. Clătiți celelalte ingrediente și puneți-le pe toate într-o oală de supă cu 3 litri de apă. Aduceți la fierbere, îndepărtați spuma și reduceți căldura pentru a fierbe timp de 3 ore.

3. Adăugați sare când serviți.
Consultați un specialist în medicina chineză înainte de a utiliza orice remedii pe bază de plante

Extrase din articole originale: Acupunctura Astăzi, Arta remedierilor din plante dezvăluite, Nourishu

74 views0 comments