Ceaiul de mentă pentru greața din timpul sarciniiDacă sunteți gravidă și suferiți de greață in special dimineața, puteți încerca o soluție simplă și la îndemână.


Greața din timpul sarcinii este cauzată de nivelurile ridicate de hormoni. Este foarte frecvent întâlnită, aproximativ nouă din zece femei gravide resimțind o formă de greață sau vărsături, mai ales in primele luni ale sarcinii.


Pe măsură ce sarcina avansează, corpul tău va produce hormonul "gonadotrofină corionică umană" (hCG) în cantități mai mari. Acest hormon asigură ca bebelușul să primească ceea ce are nevoie de la organismul tău în primele săptămâni. Odată ce placenta preia hrănirea copilului, nivelurile de hCG scad și greața ar trebui să dispară.


Alți hormoni pot contribui la greața din timpul sarcinii, cum ar fi estrogenul și, posibil, hormoni de stres, precum cortizolul. Scăderea anumitor elemente nutritive, inclusiv vitamina B6, este o altă cauză sugerată de unii experți.


A suferi de greață este mizerabil, dar atâta timp cât consumați fluide și nu pierdeți în greutate, sănătatea și bunăstarea copilului nu ar trebui să fie afectate. În multe cazuri greața va dispărea între săptămânile paisprezece și șaisprezece. Pentru unele femei, greața poate continua, in anumite cazuri extreme, chiar pe toată perioada sarcinii.


O mână de ajutor:

În medicina chinezească se recomandă fie ghimbir, fie menta proaspătă sau uscată pentru mamele care suferă de greață in timpul sarcinii.


Dacă nu puteți suporta ghimbirul și nu vă plac in general mâncărurile picante sau foarte aromate, preferați băuturile reci atunci încercați ceaiul de mentă.


Savurați ceaiul de mentă ori de câte ori vă este greață. Dulciurile de mentă fără zahăr sau guma de mestecat cu mentă pot ajuta de asemenea.Eca Brady este medic licențiat în medicina chineză BSc Hons (Ac) MBAcC PGDip (CHM), practicând in Harley Street, Londra. Contactați-ne pentru orice întrebări suplimentare.

Aceste articole nu intenționează să diagnosticheze, să trateze sau să vindece nici o afecțiune sau boală.


Extrase din articole originale de Smith C. 2010 și BabyCentre.

19 views0 comments