Apa de orz – una din băuturile favorite ale Reginei Angliei Elisabeta a II-a

Updated: Jan 19, 2018Cultivarea orzului are o istorie îndelungată în China, fiind considerată una dintre cele mai vechi culturi de cereale.


Orzul poate fi folosit ca aliment, cât și pentru beneficiile sale medicinale. Semințele de orz au fost introduse în China în primul secol, de către un general chinez care a cucerit Tongking (Vietnamul de Nord), unde boabele erau utilizate pe scară largă.


Orzul are o valoare nutrițională ridicată, este cunoscut in lume ca "regele plantelor graminee”, în Europa sub numele de "planta vieții și a sănătății", iar în Japonia a fost recent clasificat ca un aliment care poate lupta împotriva cancerului.


Există două soiuri principale ale speciei:

  • Soiul cultivat - este crescut ca plantă cerealieră, are o coajă moale și este folosit atât în alimentație cât și ca plantă medicinală mai ales în anumite părți ale Asiei.

  • Soiul sălbatic - are boabe de formă ovală asemănătoare unor perle cu o cuajă foarte dură, este folosit ca margele pentru a rozari, coliere și alte obiecte.


Orzul chinezesc cunoscut și sub numele de Lacrimile lui Iov (se spune in Biblie că semințele reprezintă lacrimile vărsate de Iov) este o specie diferită de cea din Europa. Cunoscut in China ca yi yi ren sau yi mi, are boabe fără gluten din care se poate prepara o băutură delicioasă sau un desert foarte gustos. Este folosit în medicina chinezească pentru calitățile diuretice, fiind benefic in tratarea simptomelor de febră, durere în gât, dureri de cap sau congestie în nas sau piept.


Are o aromă foarte plăcută, iar rețeta de mai jos include o cantitate mică de miere, care il transformă într-un desert minunat pentru copii! În multe studii, sa demonstrat că ajută la reducerea colesterolului, prevenirea și tratarea cancerului, a tulburărilor endocrine, a osteoporozei, totodată având beneficii gastrointestinale, și chiar ajutând la pierderea în greutate.


Regina Angliei bea zilnic apa de orz și datorită acesteia chiar la vârsta înaintată a Domniei sale are un ten mătăsos și suplu.


Orzul este o sursă bogată de fibre solubile și insolubile. S-a demonstrata că apa de orz ajută la susținerea rinichilor, în special în momente de stres, și poate fi terapeutică pentru cei care suferă de afecțiuni ale rinichilor și vezicii urinare.


Așadar, ar fi bine să introduceți preparate din orz în dieta dumneavoastră de familie.APA DE ORZ

Ingrediente:

• 100g de orz chinezesc (Lacrimile lui Iov), clătit și înmuiat pentru câteva ore

• 2 litri de apă rece

• pentru un gust dulce, puteți adăuga o curmală și / sau puțin suc de lămâie sau mentă sau 2-3 frunze de pandan, clătite și legate într-un nod (opțional)


Preparare:

1. Clătiți orzul chinezesc și puneți-l într-o oală. Adăugați curmala acum dacă decideți să o utilizați.

2. Adăugați apa rece în oală. Odată ce se fierbe, lasați-l la foc mic timp de aproximativ 45-60 de minute, amestecând des.

4. Când orzul este moale în exterior, dar ușor de mestecat în interior, asemănător cu floricelele de porumb și lichidul devine ușor tulbure de culuare gri-roz, atunci știm că e gata.

5. Dacă utilizați frunze de pandan, mentă sau lămâie, adăugațile la sfârșit și fierbeți timp de 5-10 minute. Îndepărtați frunzele de pandan, deoarece vor da apei un gust ușor amar daca rămân in compoziție.

6. Apa de orz este cel mai bine servită caldă. Puteți adauga miere dacă doriți un gust mai dulce.


Păstrați-o în frigider și bucurați-vă de ea în următoarele 3 zile, încălzind-o puțin înainte de a o consuma.


Boabele fierte se pot amesteca cu puțină miere și scorțișoară și se pot servi ca un desert sănătos.Eca Brady este medic licențiat în medicina chineză BSc (Ac) MBAcC PGDip (CHM), practicând de pe Harley Street, Londra. Ea ar fi bucuroasă să vă ajute să personalizați un plan de tratament pentru starea dumneavoastră. Aceste articole nu intenționează să diagnosticheze, să trateze sau să vindece nici o afecțiune sau boală.

601 views0 comments