Ai probleme cu Acneea?

Updated: Jan 11, 2018


Dacă tu sau cineva cunoscut suferă de acnee ușoară, puteți încerca un ceai zilnic pentru a vă ajuta ...


Planta siberian motherwort (cunoscută la noi sub denumirea Talpa Gâștei) apare pentru prima data menționată in cartea antica chineza "The Book of Songs" sau Shih Ching, circa 1000-500 i.e.n. sub pictograma t'uei, dar nu se stie cănd a fost prima data adusă in vest. În Thailanda se utilizează ca diuretic și vasodilatator și se cunoscută pentru concentrații ridicate de diterpene leosibiricină, leosibirină și izoleosibirină.


Este o plantă erbacee răspăndită în Asia, inclusiv sudul Siberiei, China, Coreea, Japonia și Vietnam. Se dezvoltă sălbatic în regiunile de coastă ale Braziliei, precum și în Chiapas, statul cel mai sudic din Mexic. Recent a fost naturalizată și în diverse alte părți ale lumii, cum ar fi America de Nord.


Semințele, fructele și frunzele de Talpa Gâștei sunt considerate a avea valoare medicinală în diverse culturi. Ceaiurile se prepară atât din florile plantei cât si din rădăcinile si frunzele ei.


În medicina tradițională chinezească, planta este utilizată adesea în timpul pubertății pentru a trata tulburarea hormonală care poate provoca acneea, readucând echilibrul hormonal. Când este amestecată cu alte plante medicinale, poate fi folosită pentru regenerarea potenței sexuale la bărbați, oprirea sângerării după naștere, menstruație dureroasă la femei și ca diuretic.


Un ceai de medicina tradițională chinezească pentru acnee poate include:

• Talpa Gâștei Motherwort / Leonurus

• Floare de caprifoi japonez (Honeysuck japonez)

• Rădăcina de Ledebouriella Fang Feng/ Adăpost de vânt /

• Rehmannia Radix (Manușă de vulpe chinezească)

• Fructul plantei Kochia scoparia (di fu zi) care la noi in tara este cunoscută pentru utilizarea crengilor ca mături de nuiele.

• Fructul plantei Forsita Forsythia (lian qiao)Acest ceai poate fi consumat o dată pe zi timp de 5 zile pentru tratamentul eficient impotriva acneei.


Întotdeauna, asigurați-vă că furnizorul de plante medicinale este autorizat înainte de a lua orice remediu sau supliment pe bază de plante.


Aceste rețețe sunt indicate numai sub supravegerea unui doctor de medicina chinezească.

46 views0 comments